Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر در حالی آغاز شد که همچنان کرونا و نگرانی‌های مرتبط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، از جمله مهمترین دغدغه‌های رسانه‌ها، خبرنگاران و برگزارکنندگان جشنواره بود، به طوری‌که تصویر نشست‌های خبری روز اول و ازدحام خبرنگاران و عکاسان در سالن برگزاری آن، یکی از تصاویر پربیننده در فضای مجازی و رسانه‌ها بود که با بالاگرفتن تب امیکرون،این تصاویر بیشتر دست به دست شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای گذشته انتقاد از سالن کوچک برگزاری نشست‌ها و مجری برگزای نشست‌ها نیز در بسیاری از گعده‌های اهالی رسانه به گوش می‌رسد به طوریکه روز گذشته به منظور رفاه حال خبرنگاران و عکاسان و همچنین رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی،  مدیریت جشنواره، سالن برگزاری نشست‌ها را به سالن اصلی میلاد منتقل کرد.

لغو حضور تماشاگران در بازی دو تیم فوتبال ایران و امارات که دیروز در راستانی بازی‌های مقدماتی جام‌جهانی انجام ‌شد، بار دیگر هجمه‌هایی علیه برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر شکل داد که چرا حضور تماشاگران در محوطه باز ورزشگاه آزادی با ظرفیت محدود باید لغو شود، اما جشنواره فجر با این ازدحام خبرنگاران و رسانه‌ها در خانه جشنواره برگزار می‌شود

در پی اعتراض یکی از عکاسان در جریان نشست برگزاری  فیلم مردبازنده در روز نخست جشنواره، دیروز  انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی در خصوص شرایط برگزاری جشنواره بیانیه‌ای اعتراض‌آمیز منتشر کرد. در این بیانیه که خطاب به مسعود نقاش‌زاده دبیرجشنواره فیلم فجر نگاشته شده بود، از حضور افراد غیررسانه‌ای در خانه جشنواره انتقاد و اعتراض شدید خود به شرایط غیرحرفه‌ای ایجاد شده برای عکاسان مطبوعاتی در جریان نشست‌های خبری جشنواره فیلم فجر را اعلام شد.

ماهیت برگزاری نشست‌ها، یکی دیگر از محورهای قابل بحث در دوره‌های اخیر جشنواره فیلم فجر بوده به گونه‌ای که بسیاری از منتقدان سینمایی در سال‌های اخیر در نشست‌ها شرکت نمی‌کنند. یکی از نویسندگان سینمایی روز گذشته و در یادداشت کوتاهی بار دیگر به این موضوع پرداخت و سوالات احساسی و ناپخته برخی از اهالی رسانه و ناعدالتی در اجرای جلسات را از اصلی‌ترین دلایل بی‌علاقگی منتقدان برای حضور در نشست‌های جشنواره اعلام کرد.

تداوم واکنش ها به طرح پوستر و حذف افتتاحیه جشنواره

واکنش‌ها به رونمایی دیرهنگام و همچنین فرم ظاهری پوستر جشنواره همچنان در فضای مجازی ادامه دارد، مضافا اینکه از حاشیه‌های روز نخست که به روز دوم هم تسری پیدا کرد حذف افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و همچنین شروع زودهنگام آن از یازدهم بهمن ماه بود ناگفته پیداست که حذف افتتاحیه و همچنین شروع جشنواره از روز یازدهم به جای دوازدهم در راستای تمهیدات ستاد برگزاری درجهت ازدحام کمتر مخاطبان در برج میلاد بوده و مشخص نیست منتقدان برگزاری افتتاحیه و آغاز جشنواره یک روز زودتر، چه منطقی را برای این اظهارات در سر داشتند!

اکران دو فیلم علفزار ساخته کاظم دانشی و شادروان ساخته حسین نمازی باعث گرم‌تر شدن فضای جشنواره در روز دوم شد چراکه نمایش فیلم بیرو در روز اول با انتقادات گسترده‌ای از سوی اهالی قلم روبه‌رو شد و مردبازنده محمدحسین مهدویان نیز بازخوردهای مثبت و منفی زیادی داشت. این درحالی است که فیلم‌های روز دوم جشنواره یعنی علفزار و شادروان توانستند رضایت نسبی منتقدان و خبرنگاران‌ سینمایی را جلب کنند و امتیازات و بازخوردهای دو فیلم‌ نشان می‌دهد که ارزیابی‌ها از طبقه‌بندی این دو فیلم در رده متوسط به بالا حکایت دارد.

علفزار فیلم پربازیگر با کارگردانی فیلم اولی

علفزار فیلمی پربازیگر ساخته یک فیلم‌ساز جوان فیلم اولی بود که حضور بهرام رادان در جایگاه تهیه‌کننده، توجه به فیلم را دوچندان کرد؛ بسیاری از سوالات خبرنگاران در نشست رسانه‌ای فیلم نیز به دلیل حضور رادان در این طرح و کار با یک فیلم‌ساز فیلم اولی به نام کاظم دانشی بود. تم انتقادی علفزار و همچنین چالش‌هایی که درباره قانون‌گذاری و سیستم قضایی کشور مطرح ‌می‌کند سبب شد که برخی از اهالی رسانه شائبه ممیزی و توقیف فیلم را در نخستین نمایش فیلم مطرح نمایند؛ بهرام‌رادان در پاسخ به این سوالات، از خبرنگاران خواست که پیام اصلی فیلم یعنی ترجیح حقیقت به مصلحت‌جویی و رویکرد انسان‌دوستانه قاضی فیلم را بیشتر مورد نظر گیرند و این گونه فضاسازی‌ها درباره فیلم را جدی نگیرند.

شادروان شیرین و خوش ریتم

شادوران فیلم دومِ روز دوم جشنواره چهلم فجر بود که در میان فیلم‌های تلخ و جدی این دو روز، اتفاقی خوشایند به نظر می‌رسد که بار دیگر فضای شیرین و بانشاطی را به سالن اصلی برج میلاد به ارمغان آورد. شادروان فیلم شیرین و خوش‌ریتمی است که می‌تواند پیشنهاد خوبی برای سینمای کمدی ایران در سال‌آینده باشد و با وجود اینکه کارگردان آن در نشست رسانه‌ای فیلم تاکید داشت که فیلم‌اش ملودرام است اما حجم زیادی از فیلم به شوخی و متلک‌پرانی اعضای خانواده می‌گذرد که باعث‌شده بسیاری از سینمانویسان ژانر فیلم را کمدی اعلام کنند تا ملودرام.

لغو پخش برنامه هفت

حاشیه دیگر نشست فیلم  چهارم به نمایش درآمده در جشنواره که از زمان ساخت و اعلام عوامل شادروان ایجاد شد حضور عباس نادران فرزند الیاس نادران به عنوان تهیه‌کننده فیلم شادروان بود به طوری‌که در نشست مطبوعاتی این فیلم نیز بحث آقازادگی از سوالات جنجالی خبرنگاران این نشست بود. لازم به توضیح است که شادروان فیلم اول عباس‌نادران در مقام تهیه‌کننده نیست و در سال ۱۳۹۶ نیز فیلم شاه‌کش از سوی وی تهیه شده بود، همچنین شایعاتی نیز در زمان ساخت فیلم قاتل وحشی و تهیه کنندگی نادران به گوش ‌رسید که در نهایت منتفی شد.

پخش‌نشدن میز نقد برنامه هفت در روزگذشته که قرار بود فیلم‌های روز اول جشنواره را نقدکند یکی از حاشیه‌هایی بود که در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور بازخورد پیدا کرد. میز نقد روز اول جشنواره با حضور مسعود فراستی، محمدرضا مقدسیان و محمدتقی فهیم برگزار شد، اما با وجود اعلام محمدحسین لطیفی مجری برنامه هفت، باکس مربوط به نقد فیلم برنامه هفت پخش نشد. محمدتقی فهیم در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌های داخلی از عملکرد صداو سیما در این ارتباط انتقاد کرد و ابراز داشت که دلیل اصلی پخش نشدن میزنقد روز نخست جشنواره مشکلات فنی عنوان شده است. وی همچنین اضافه کرد که مخاطب در همه جای دنیا شرط تداوم و پویایی رسانه‌هاست و رسانه‌ملی در صورت بروز هرگونه مشکلی مظف بود درباره دلایل پخش‌نشدن باکس میز نقد جشنواره، توضیحاتی به مردم ارائه دهد.

چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه و ۸ فیلم در بخش مستند از ۱۱ تا ۲۲ بهمن به دبیری مسعود نقاش‌زاده برگزار می‌شود.

فیلم‌های این دوره از جشنواره در سینماهای ۳۱ استان در سراسر کشور اکران خواهد شد.

برچسب‌ها الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر محمدحسین لطیفی مسعود نقاش زاده بهرام رادان پروندهٔ خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر محمدحسین لطیفی مسعود نقاش زاده بهرام رادان جشنواره فیلم فجر برنامه هفت رسانه ها رسانه ای فیلم اول روز دوم روز اول نشست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۶۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: آئین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» با موضوع «انتخاب اصلح، مشارکت حداکثری، حماسه حضور» در محل سالن همایش‌های حوزه هنری لرستان برگزار شد.

این جشنواره رسانه‌ای با حضور «ابوطالب شفقت» استاندار لرستان و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان و اصحاب رسانه در تالار ماه حوزه هنری لرستان برگزار شد.

رونمایی از ۲ عنوان کتاب خبرنگاران لرستانی

در این مراسم از کتاب‌های «دلیران لرستان در خانطومان»؛ خاطرات سه نفر از مدافعان حرم لرستان، اثر «حمید فولادوند» روزنامه‌نگار لرستانی و کتاب «خبرنگار جمهوری اسلامی»؛ زندگی‌نامه و خاطرات «حسن مرادی» عکاس و خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی به تحقیق «سامان سپهوند» و «فریبا مرادی نسب» و نگارش «فریبا مرادی نسب» منتشر شده از سوی انتشارات هاویر رونمایی شد.

همچنین از سوی رئیس شورای اطلاع‌رسانی استان از نویسندگان و ناشر این آثار تقدیر به عمل آمد در ادامه این جشنواره برگزیدگان جشنواره در بخش‌های مختلف خبر، تیتر، موشن‌گرافی، مصاحبه، کلیپ و ویدئو، عکس و پوستر، نیز معرفی و از آنها تقدیر به عمل آمد.

تجلیل از ۵۰ خبرنگار برگزیده در جشنواره

اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این جشنواره با اشاره به اینکه مسئله اقتصاد ضرورت نخست لرستان است، اظهار داشت: لازم است فرهنگ و هنر در کنار بخش صنعت، گردشگری، کشاورزی به‌عنوان بخش‌های مهم توسعه استان نیز موردتوجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه جامعه رسانه لرستان علی‌رغم وجود مشکلات فراوان دوشادوش دولت در بحث مطالبه‌گری در خط مقدم جبهه اطلاع‌رسانی گام برمی‌دارند، افزود: مشکلات خانواده رسانه لرستان با بسیاری از استان‌های کشور متفاوت است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه در استان‌هایی که از لحاظ اقتصادی بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی فعالی دارند اصحاب رسانه حمایت بیشتری می‌شوند و از یک پشتوانه قوی برخوردارند گفت: بسیاری از مشکلات اهالی رسانه از سوی بخش‌های غیردولتی و زیرساخت‌های اقتصادی حل‌وفصل می‌شوند، اما در لرستان با وجود ظرفیت‌های کمی و کیفی که این قشر عظیم در استان دارند به‌خاطر نبود بخش غیردولتی و زیرساخت‌های اقتصادی دچار یک ضعف عمده در حوزه پشتوانه مالی هستند به همین خاطر رسانه‌های ما با مسائل متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

روانشاد رعایت‌نکردن قانون «میم الف» از سوی ادارات را از دیگر چالش‌های اصحاب رسانه در لرستان عنوان کرد، و افزود: انتظار داریم که استاندار ادارات را موظف به رعایت قانون «میم الف» کند تا بلکه رسانه‌ها از پشتوانه مالی و اقتصادی بهره‌مند شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به جشنواره «بر بلندای حضور» اشاره کرد و گفت: پس از انتشار فراخوان جشنواره در دی‌ماه با محوریت انتخاب اصلح، مشارکت حداکثری و حماسه حضور، ۴۵۰ اثر از ۷۳ رسانه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از ۵۰ نفر از اصحاب رسانه که به تولید اثر در این جشنواره پرداختند از سوی شورای اطلاع‌رسانی استان تقدیر به عمل خواهد آمد.

تأکید استاندار بر تقویت رویکرد وحدت و یکپارچگی

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه انتظار من از اصحاب رسانه ایجاد وحدت و یکپارچگی در جامعه است، اظهار داشت: دین مبین اسلام نیز بر وحدت و یکپارچگی تأکید کرده است.

وی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود رسانه‌ها مردم و شخصیت‌های سیاسی و بزرگان فعال جامعه را به وحدت دعوت کنند و نگارش اهالی رسانه وحدت‌گرا و یکپارچه باشد، افزود: این اصل و اساس کمک به توسعه و پیشرفت جامعه است.

استاندار لرستان با تأکید بر تقویت رویکرد وحدت و یکپارچگی در لرستان، گفت: اگر با این رویکرد در استان تلاش کنیم سرمایه‌گذاران لرستانی خارج از استان به استان برمی‌گردند و علاوه بر این سرمایه‌گذاران دیگر هم با فراغ‌بال در استان حضور پیدا می‌کنند و امنیت سرمایه‌گذاری در استان ایجاد خواهد شد.

شفقت ایجاد وحدت را برای افزایش نظارت‌ها مؤثر دانست و افزود: نظارت برخلاف تفرقه‌افکنی است و قطعاً نظارت برای رشد و تعالی و جلوگیری از انحراف است.

مردم لرستان با مهربانی خود مشقت را برای «شفقت» آسان می‌کنند

وی رویکرد نظارتی را بر مبنای هدایت، راهبری، کمک و مشاوره دانست و افزود: اصحاب رسانه می‌توانند مردم را به مشارکت دعوت کنند.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه مردم لرستان با مهربانی خود مشقت را برای «شفقت» آسان می‌کنند، افزود: من به مهربانی مردم اطمینان دارم و مأموریت ما جز پیشرفت و توسعه همه‌جانبه در استان چیز دیگری نیست.

شفقت با اشاره به تصویب روز لرستان در اول خردادماه، گفت: با پیگیری مسئولان به‌ویژه آقای زیویار استاندار سابق روز اول خرداد، روز عملیات حاج عمران و شهدای آن به نام روز لرستان تصویب شده است.

وی درباره مطالبات رسانه‌ها در خصوص قانون «م الف» بیان کرد: قانون «م الف» بر اساس ضوابط و قانون اعمال شود این موضوع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه مطرح می‌شود.

کد خبر 6094394

دیگر خبرها

  • باشگاه خبرنگاران جوان لرستان برگزیده جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» شد
  • برگزیدگان صدا و سیمای لرستان در جشنواره «بر بلندای حضور»
  • درخشش تسنیم در جشنواره رسانه‌ای لرستان/ ۳ خبرنگار برتر شدند
  • «بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت
  • نمره قبولی اکسپو ۲۰۲۴؛ نمایشی از قدرت، اقتدار و امنیت ایران
  • تکنیک مهم نیست، دل فیلمساز را می‌خریم
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز را می‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • جنبه طنزپردازی را بالا ببریم