Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز -  جشنواره فیلم فجر قدم‌های پایانی خود را طی می‌کند و به تدریج مشخص می‌شود که چه مسیری را طی کرده است و آیا محصولات فرهنگی ارزنده به مخاطبان عرضه کرده یا نه انتظار آنها را برآورده نکرده است.

طبیعی است که در هر دوره از جشنواره، آثاری با سطح کیفی متفاوت ارائه می‌شود. آثاری غنی و ضعیف به صف می‌شوند تا کلکسیونی از محصولات سینمایی سال را عرضه کنند و در این میان فیلم‌هایی موفق‌تر هستند که در فرم و محتوا، حرفهایی نو برای گفتن داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم خائن کشی به کارگردانی مسعود کیمیایی و بازی الهام حمیدی، امیر آقایی، اندیشه فولادوند، پردیس پورعابدینی، پولاد کیمیایی، حمیدآذرنگ، رضا یزدانی، سارا بهرامی، سام درخشانی، نرگس محمدی، پانته آ بهرام، مهران مدیری، فرهاد آئیش، نسیم ادبی، فریبا نادری و شکیب شجره، پربازیگرترین فیلم‌ جشنواره فجر امسال است.

معرفی کلاهبردار تاریخی

ویژگی های شخصیت اصلی داستان فیلم، از یک سارق و کلاهبردار معروف تاریخ معاصر ایران به نام مهدی بلیغ، برداشت شده است.

داستان فیلم در زمان ماجراهای مربوط‌ به ملی شدن صنعت نفت اتفاق می افتد و قصه رفاقت تعدادی را در یک حرکت برنامه ریزی شده، شرح می دهد.

ایفای نقش مهدی بلیغ را امیر آقایی و نقش دکتر محمد مصدق را فرهاد آئیش بر عهده گرفته اند.

با کند و کاوی در تاریخ معاصر، داستان های جالبی در مورد مهدی بلیغ، شخصیت اصلی فیلم خائن کشی، می بینیم.

او یکی از مشهورترین کلاهبرداران تاریخ معاصر ایران به شمار می رود که در هوشمندانه‌ترین کلاهبرداری خود کاخ دادگستری تهران را به‌ عنوان یک هتل به دو تاجر آمریکایی فروخته و حتی در زندان نیز دست از کلاهبرداری نکشیده و یک‌بار تلویزیون زندان را به یکی از زندانیان فروخته است.

خائن کشی داستان چند رفیق است که از کسوف و تاریکی آن برای سرقت یک بانک بهره می گیرند تا برای کمک به دولت مصدق، پول فراهم کنند اما در پایان، به خاطر خیانت، بیشتر آنها کشته می شوند.

این فیلم هم مثل همه فیلم ‌های سال های اخیر کیمیایی از آب درآمده و کیفیت آثار سال‌های جوانی او را ندارد!

اگر چه خائن کشی توان کافی را برای جذب مخاطب ندارد و حوصله تماشاگر را به هنگام تماشا سر می‌برد، اما هوش و سینماشناسی کیمیایی را هنوز هم می‌توان در دیالوگ های ماندگارش یافت.

خدا نکنه مردم نسبت به هم بی رحم بشوند! مصیبت این هست که مردم رابطشون با هم و با خدا بد بشه

بر سر دو راهی آبرو و عدالت

فیلم علفزار به کارگردانی کاظم دانشی و بازی قوی پژمان جمشیدی با همراهی سارا بهرامی، یکی از فیلم های موفق جشنواره امسال بود.

فیلم علفزار، داستان یکی دو تا از پرونده‌های قضایی جنجالی سال‌های اخیر را مرور می کند.

بر همین اساس علفزار به تهیه‌کنندگی بهرام رادان جزء فیلم‌هایی است که براساس یک داستان واقعی ساخته شده است.

کاظم دانشی در کارنامه خود کارگردانی فیلم‌های کوتاه راحانا، پرتقال و بادکنک‌های رنگی را دارد.

بهرام رادان، بازیگر شناخته شده کشور، در این فیلم در کسوت تهیه کننده حضور یافته است.

علفزار، مضمونی اجتماعی دارد و قصه یک بازپرس را روایت می‌کند که در روند پرونده های خود، بر سر دو راهی آبرو و عدالت گیر می کند و درگیر این انتخاب های سخت می شود.

باید دید آیا کاظم دانشی توانسته از این داستان به فیلمی تاثیرگذار برسد یا مانند دارکوب، علفزار هم تبدیل به تجربه‌ای ناکام می‌شود؟

تماشاگر در انتهای این فیلم در عین حال که فیلم خوبی را تماشاگر بوده اما حسی غریب و اندوهی ناشی از دانستن و فهمیدن واقعیت های تلخ جامعه، روح او را فرا می گیرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر دهه فجر خائن کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمندی که حاضر است برای دفاع از ایران و مردم جانش را فدا کند

موزه سینما در ادامه انتشار سلسله برنامه‌های تاریخ شفاهی خود به مناسبت زادروز ستار اورکی (آهنگساز فیلم‌های سینمایی) بخش‌هایی از گفتگوی این هنرمند را منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موزه سینما، ستار اورکی آهنگساز سینمای ایران گفت: من در پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۸ در شهر اهواز متولد شدم و اصالتا بختیاری هستم. فعالیت در حوزه موسیقی را از تیرماه سال ۱۳۵۷ آغاز کردم و در خانواده ما هیچکس اهل موسیقی نبود اما در دوران کودکی، سازی به نام «ملودیکا» به دستم رسید و همین موضوع باعث شد به موسیقی بسیار علاقه‌مند شوم و آن را دنبال کنم.

او با بیان اینکه فکر نمی‌کرده روزی آهنگساز شود و این حرفه به شغل اصلی اش تبدیل شود، افزود: در دوران هشت سال جنگ تحمیلی، پدرم اصرار داشت که در خوزستان بمانیم. او عقیده داشت جوانانی از سراسر کشور برای دفاع به این منطقه آمده بودند و درست نبود که ما خاک خود را رها کنیم. به همین دلیل ما از اولین روز تا آخرین روز جنگ در اهواز حضور داشتیم. زمانی که جنگ آغاز شد من ۱۱ ساله بودم و در پایان جنگ ۱۹ سال داشتم. در آن زمان نمی‌توانستم نسبت به جنگ بی‌تفاوت باشم و به همین دلیل گروهی را تشکیل داده بودیم که دائما در پشت خط نبرد حاضر شده و مجروحان جنگی را یاری می‌کردیم.

آهنگساز فیلم «خائن کشی» ادامه داد: در آن مقطع مادرم به دلیل سن کم من، مخالف حضورم در میدان جنگ بود، اما من نمی‌توانستم نسبت به خاک و مردم کشورم بی‌تفاوت باشم. در اهواز فیلم «فرار به سوی پیروزی» که اثر زیبایی بود و موسیقی شاهکاری داشت به اکران درآمد. هنوز هم لحظه به لحظه موسیقی آن را در ذهن دارم. من بیش از ۴۰ دفعه برای تماشای این اثر به سینما رفتم تا بتوانم موسیقی آن را گوش کنم. آن زمان امکانات بسیار محدود بود و برای تهیه برگه نت مجبور بودم مسافت اهواز تا تهران را طی کنم.

تجربه همکاری اورکی با مسعود کیمیایی 

وی با بیان اینکه همواره ترکیب تصویر و موسیقی برای او بسیار مهم بوده است، افزود: زمانی که فیلم‌های مسعود کیمیایی را می‌دیدم، صدای تلویزیون را می‌بستم و با توجه به حال و هوای آثار او، خودم برای آن موسیقی می‌ساختم. از همان ابتدا علاقه داشتم تا در زمینه موسیقی فیلم فعالیت کنم. بعدها که به تهران مهاجرت کردم، نوع نگاه و تفکر من نسبت به موسیقی تغییر کرد چراکه مجبور بودم خود را با تصاویری که به دستم می‌رسید تنظیم کنم و هر آنچه تصویر از من می‌خواست را ارائه دهم. زمانی که به تهران آمدم دوست داشتم مسعود کیمیایی اولین کارگردانی باشد که با او همکاری کنم. از نظر من او تنها کارگردانی است که همچنان برای موسیقی فیلم اهمیت بسیار زیادی قائل است و موسیقی بخشی از دکوپاژ فیلم‌های کیمیایی را تشکیل می‌دهد. او زمانی که فیلمنامه‌ای را می‌نویسد، در آن بر نقش موسیقی در سکانس‌بندی‌ها تاکید می‌کند. شناخت کیمیایی از موسیقی بسیار استادانه است و در گفت‌وگوهایی که انجام می‌دهیم، او را در قامت یک آهنگساز بزرگ می‌بینم.

اورکی خاطرنشان کرد: یادم می‌آید من و زنده‌یاد بابک بیات همراه یکدیگر در شمال کشور بودیم که از دفتر آقای کیمیایی با او تماسی گرفته شد. بیات به من گفت که قرار است موسیقی فیلم «سربازهای جمعه» را به صورت مشترک همراه هم بسازیم. از این اتفاق بسیار خوشحال بودم اما متاسفانه به سرانجام نرسید. تا اینکه سال‌ها بعد جواد طوسی منتقد مطرح سینما با من تماس گرفت و گفت آقای کیمیایی می‌خواهند شما را ببینند. جواد طوسی مستندی به نام «قهرمان آخر» را درباره کیمیایی ساخته بود که موسیقی آن فیلم را من کار کرده بودم و زمانی که کیمیایی آن قطعات را شنید، برای فیلم خود از من دعوت کرد. این همکاری خوشبختانه تا آخرین اثر ایشان در حال حاضر یعنی «خائن کشی» ادامه پیدا کرده است و در طول این مدت بسیار از او آموخته‌ام. من معتقدم برای یک آهنگساز حرفه‌ای، مسعود کیمیایی بهترین گزینه برای همکاری خواهد بود.

سکوت در فیلم موسیقی است

اورکی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: از نگاه من موسیقی تنها چیزی نیست که با ساز نواخته می‌شود و جنبه آوازی دارد. من معتقدم حتی سکوت‌ها در فیلم، موسیقی به شمار می‌رود. همچنین فعالیت‌های صدابردار در سر صحنه و پس از او صداگذار و همینطور دیالوگ‌های بازیگران، بخشی از موسیقی یک فیلم را تشکیل می‌دهد. اگر یک تصویر فاقد موسیقی باشد، قدرت اثر گذاری کمتری خواهد داشت.

وی همچنین ادامه داد: انسان بدون موسیقی زنده نخواهند ماند، چراکه موسیقی در حکم غذای روح انسان است. برای دفاع از خاک و مردم کشورم حاضرم جان خود را فدا کنم. امیدوارم بتوانم برای جامعه فردی خدمت‌گزار باشم زیرا هر چه دارم از مردم است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • هنرمندی که حاضر است برای دفاع از ایران و مردم جانش را فدا کند
  • خود را بدهکار خاک و مردم کشورم می‌دانم/ موسیقی بخشی از دکوپاژ در فیلم‌های کیمیایی است
  • خبر تازه و مهم درباره دریافت سهام عدالت | به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام به ایستگاه پایانی می رسد
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید